Και το παραμύθι συνεχίζεται....
Η Νεμέα ή Νέμεια πήρε το όνομά της από τη νύμφη Ναϊάδα κόρη του μυθικού ποταμού Ασωπού που διασχίζει τους κάμπους και ποτίζει τα περίφημα αμπέλια της πόλης μας.
Συνδέεται μυθολογικά με τον πρώτο άθλο του Ηρακλή που έπνιξε το λιοντάρι. Ο ήρωας κατάφερε να πνίξει το λιοντάρι με τα γυμνά του χέρια. Ο Μύθος λέει, καθώς πάλευαν, τον έγδαρε με τα νύχια του στον ώμο και το αίμα του έβαψε τα σταφύλια που βρίσκονταν δίπλα του δίνοντάς τους το κόκκινο χρώμα που τα χαρακτηρίζει μέχρι σήμερα, κι έχουμε το Αγιωργήτικο σταφύλι ή μαύρο Νεμέας αλλιώς. Κατά τη μυθολογία ο Φλίας γιος του Θεού Διόνυσου ίδρυσε την πόλη Φλιασία (5ος π.Χ.) όπου και καλλιεργηθηκε για πρώτη φορά το αμπέλι ως δώρο του Θεού του κρασιού προς τον θνητό γιο του. Εδώ λοιπόν οινοποιήθηκε για πρώτη φορά ο Φλιάσιος οίνος που τον προμηθεύονταν για τα σύμπόσια τους οι Μυκηναίοι και Αργείοι..
Κατά τη Βυζαντινή περίοδο η Νεμέα ονομαζόταν Άγιος Γεώργιος από όπου ονομάστηκε και το σταφύλι Αγιωργήτικο. Είναι η κύρια ποικιλία της και παράγεται από το 2000 π.Χ. αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος της πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου μας.
Στο χώρο της Νεμέας τελούνταν τα Νέμεα που μαζί με τα Ίσθμια, Πύθια, Ολυμπιακούς αποτελούσαν τον κύκλο των ιερών πανελλήνιων Αγώνων της αρχαιότητας. Καθιερώθηκαν προς τιμήν του θανόντος μικρού Οφέλτη από το 573 π.Χ. και γίνονταν ανά διετία. Ο Οφέλτης ήταν γιος του βασιλιά της Νεμέας Λυκούργου. Κάποια μέρα η τροφός του μωρού, η Υψιπύλη, συνάντησε τους Επτά Αργείους Βασιλείς που εκστράτευαν προς τη Θήβα και της ζήτησαν να τους υποδείξει μια πηγή για νερό. Η Υψιπύλη ακούμπησε τον Οφέλτη σε ένα στρώμα από αγριοσελινο, τον δάγκωσε ένα φίδι και πέθανε. Προς τιμήν του Οφέλτη οι Επτά επί Θήβας θέσπισαν τα Νέμεα, αγώνες που είχαν πανελλήνιο χαρακτήρα.
Δεν γινόταν ένα δωμάτιο του καταλύματός μας να μην το αφιερώσουμε στη ΝΕΜΕΑ μας..
Η ΝΕΜΕΙΑ μας είναι ιδιαίτερα αγαπητή, γιατί φιλοξενεί με πολύ αγάπη όλο τον κόσμο και ειδικά ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να φιλοξενηθούν... αγωνιστές στη ζωή, που θα τους παρέχουμε ό,τι χρειάζονται..
Και δωμάτιο ΑΜΕΑ λοιπόν..
Με πολύ αγάπη για μια ζεστή διαμονή στο παραμυθένιο δωμάτιό μας...
Η Νεμέα ή Νέμεια πήρε το όνομά της από τη νύμφη Ναϊάδα κόρη του μυθικού ποταμού Ασωπού που διασχίζει τους κάμπους και ποτίζει τα περίφημα αμπέλια της πόλης μας.